دوربین مدار بسته

دستگاه NVR چیست؟ کاربرد و انواع آن

دستگاه ان وی آر

در سیستم‌های امنیتی معمولا از دو نوع دستگاه ضبط و پخش تصاویر استفاده می‌شود. این دو دستگاه، به دو مدل DVR و NVR تقسیم بندی می‌شوند. در این مقاله قصد داریم تا شما را به صورت کامل با پاسخ سوال NVR چیست آشنا کنیم و انواع آن و همچنین کاربردهای مختلف آن را برای شما شرح دهیم. پس با صفاتک همراه باشید.

 

NVR چیست؟

NVR یا Network Video Recording به نوعی از دستگاه ضبط و پخش گفته می‌شود که مخصوص سیستم‌های دوربین مداربسته تحت شبکه یا دوربین‌های مدار بسته IP است. این دستگاه بسیار شبیه به سرورهای کامپیوتری عمل می‌کند، با این حال ساختار دستگاه NVR ساده تر از سرورهای کامپیوتری است.

 

دستگاه nvr چیست

 

در برخی از حالات دستگاه NVR می‌تواند از قابلیتی به نام POE برخوردار باشد. این قابلیت به دستگاه NVR اجازه خواهد داد تا بتواند به عنوان منبع تغذیه ای برای دوربین‌های مدار بسته نقش ایفا کند.

در واقع با کمک این قابلیت، جریان الکتریسیته نیز همراه با اطلاعات تصاویر ضبط شده به وسیله کابل شبکه جا به جا خواهد شد و به سایر قطعات خواهد رسید. این موضوع باعث می‌شود تا این دستگاه‌های NVR بتوانند به عنوان یک منبع تغذیه برای دوربین مداربسته هر سیستم امنیتی کاربرد داشته باشند.

 

وظایف اصلی دستگاه NVR چیست؟

دستگاه NVR دارای یکسری وظایف می باشد که در ادامه آنها را برای شما لیست کردیم:

  • قابلیت پخش زنده یا بازپخش کردن تصاویر و ویدیوها
  • ذخیره سازی تصاویر
  • ضبط کردن تصاویر ارسال شده توسط دوربین‌های تحت شبکه یا IP CCTV
  • رساندن برق به دوربین‌ها در شرایط خاص
  • پردازش تصاویر با استفاده از قابلیت‌هایی مانند تشخیص شماره پلاک، تشخیص چهره و …

به طور خلاصه، دستگاه NVR وظیفه دارد تا تمامی ویدیوهایی که توسط دوربین‌های تحت شبکه‌ یک مکان خاص ضبط شده است را دریافت کند و آن‌ها را ذخیره کند.

 

ان وی آر

 

 

انواع دستگاه NVR بر اساس خصوصیت‌های ویژه آن‌ها

این دستگاه از نظر تعداد کانال به چهار دسته تقسیم می‌شود. هر کدام از این دسته بندی‌ها، امکان متصل شدن به تعداد خاص و مشخصی از دوربین‌های مدار بسته تحت شبکه را دارند.

  • دستگاه NVR 4 کاناله
  • دستگاه NVR 8 کاناله
  • دستگاه NVR 16 کاناله
  • دستگاه NVR 32 کاناله

لازم به ذکر است که این چهار گزینه تنها انواع رایج دستگاه‌های NVR را تشکیل می‌دهند که در بسیاری از اماکن پر استفاده هستند. در هر صورت، در بسیاری از کارخانه‌ها یا پاساژهایی که مساحت محیط بیش از سایر مکان هاست می‌توان از دستگاه‌های ان وی آری با تعداد دوربین بیشتری هم استفاده کرد.

یکی دیگر از فاکتورهایی که این دستگاه‌ها بر اساس آن تقسیم بندی می‌شوند تعداد هاردهای مورد استفاده توسط هر دستگاه هستند. اکثر دستگاه‌های NVR از هاردهایی با ظرفیت 1، 2، 4، 8 و 16 استفاده می‌کنند و حتی در برخی مدل‌های خاص نیز می‌توانید از هاردهای اکسترنال استفاده کنید.

در بخش‌های قبلی به قابلیتی به نام پورت POE اشاره شد. بنابراین، می‌توان از احتمال برخورداری دستگاه از این پورت ذکر شده نیز برای تقسیم بندی دستگاه‌های ان وی آر استفاده کرد.

 

nvr چیست

 

 

تفاوت دستگاه DVR و NVR چیست؟

هر دو دستگاه دی وی آر و ان وی آر مخصوص ضبط تصاویر دوربین‌های مداربسته در سیستم‌های امنیتی هستند. از نظر قابلیت‌های دو دستگاه، دستگاه NVR قابلیت‌های بیشتری مانند قابلیت تشخیص پلاک، تشخیص چهره و … را دارد.

از طرف دیگر، دستگاه DVR هم در سیستم مداربسته تحت شبکه یعنی IP و هم در سیستم‌های آنالوگ HD قابل استفاده است و برعکس دستگاه ان وی آر که تنها از دوربین‌های تحت شبکه پشتیبانی می‌کند، دستگاه دی وی آر قابلیت اتصال به دوربین‌های مختلفی را دارد.

 

فشرده کردن تصاویر و ویدیوهای ضبط شده

این دستگاه به صورت خود به خود از کدک‌های مخصوصی استفاده می‌کند تا در زمان ارسال تصاویر و ویدیوها، و ذخیره کردن آن‌ها حجمشان را هم پایین بیاورد.

 

داشتن کیفیت‌های ضبط مختلف متناسب با دوربین‌های مداربسته

کیفیت ضبط تصاویر در این گونه سیستم‌ها کامل به تناسب رزولوشن بین دوربین مدار بسته و دستگاه ان وی آر بستگی دارد. مهم ترین نکته در زمان خرید دستگاه ان وی آر این است که دستگاهی را خریداری کنید که قابلیت پشتیبانی کردن از رزولوشن دوربین مداربسته مورد نظرتان را داشته باشد.

در صورتی که رزولوشن پشتیبانی دستگاه کمتر از رزولوشن دوربین باشد، نه تنها کیفیت تصاویر پایین خواهد آمد، بلکه رزولوشن اضافه دوربین نیز به هدر خواهد رفت.

 

nvr

 

 

برخوردار بودن از قابلیت Playback

این قابلیت به شما اجازه خواهد داد که همزمان تصاویر را همراه با ضبط آن‌ها مشاهده کنید. اکنون که به پاسخ سوال خود یعنی NVR چیست رسیده ایم، لازم به ذکر است بدانیم که امروزه بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند تا از دستگاه DVR در سیستم امنیتی منزل یا محل کار خود استفاده کنند.

با این وجود نباید این نکته را فراموش کرد که هر دوی این مدل دستگاه‌های DVR و NVR کاربردهای مخصوص خود را دارند و پیشنهاد می‌شود علاوه بر توجه به شرایط اساسی و نیازهای خود، در خصوص نقاط قوت و ضعف این دو نوع دستگاه با یک فرد متخصص مشورت کنید. از همراهی شما متشکریم.

 

مقاله پیشنهادی: بالا بردن کیفیت دوربین مداربسته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *