یکی از قدمهای اولیه برای نصب دوربینهای مداربسته و سیستمهای نظارت و کنترل تصویری، رسم نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته است. در ادامه به این موضوع پی خواهید برد که رسم کردن یک نقشهی مناسب برای سیم کشی دوربینهای مداربسته، علاوه بر فواید بسیاری که دارد، کاری ضروری محسوب میشود. بنابراین با صفاتک همراه باشید تا تمام نکات ضروری را در خصوص این موضوع متوجه شوید.
در حالت عادی، سیم کشی دوربینهای مداربستهی اچ دی، میتواند به دو شکل زیر صورت بگیرد:
نقشه کابل کشی دوربین های مداربسته ، از مهمترین قسمت های طراحی پروژه می باشد. کابل کشی مناسب بر روی کیفیت تصاویر اثرگذار است. دوربین ها عموما در مکان هایی دور از دستگاه ضبط کننده یا مانیتورها نصب می شوند. بنابراین طراحی نقشه سیم کشی دوربین مداربسته کمک زیادی به انجام نصب، تعمیرات و نگهداری سیستم در آینده می کند.
جدا از این که نقشه کشی برای اتصال سیمهای دوربین مداربسته در بسیاری از مواقع ضروری محسوب میشود، فایدهها و منافع بسیاری را نیز به دنبال خواهد داشت.
بطور مثال در صورتی که اتصال برق به دوربین به درستی انجام نگیرد و یا این که کابلهای اتصال دوربین به برق یا آداپتورها دچار مشکل شده باشند تصویر دوربین مدار بسته ممکن است باعث سیاه و سفید شدن دوربین مداربسته یا تغییر رنگ آن شود. در ادامه به فواید و نکات مثبت نقشه کشی اشاره خواهیم کرد:
معمولا در سیم کشی سیستمهای امنیتی از سه مدل کابل استفاده میشود که این مدلها در نوع و کاربرد با هم متفاوت هستند.
از این کابلها برای منتقل کردن تصویرهایی استفاده میشود که توسط دوربینهای IP گرفته شده اند. این کابل در شکلهای مختلف، مانند روکش دار و بدون روکش و غلاف دار و بدون غلاف، هرچیزی که دوربین مداربسته تحت شبکه ثبت کرده باشد را به دستگاه NVR انتقال خواهد داد.
کابل های شبکه شامل 8 رشته سیم هستند که به صورت دو به دو در هم تابیده شده اند. کابل شبکه UTP فاقد هرگونه فویل یا لایه محافظ می باشد و معمولا در فضاهای داخلی و فاقد نویز استفاده می شود.
کابلهای شبکه بر حسب نوع دسته بندی که به CAT معروف است به انواع مختلفی تقسیم می شوند که از این بین کابل های Cat5 و Cat6 برای انتقال تصاویر دوربین های تحت شبکه مناسب هستند.
این کابلها بهترین گزینه برای مسافتهای طولانی هستند. همچنین سرعت بالایی در منتقل کردن اطلاعات دارند و تا مدت طولانی بدون مشکل به کار خود ادامه خواهند داد.
کابل نوری از سه بخش هسته برای عبور سیگنال، روکش که دور تا دور هسته را احاطه کرده و باعث برگشت نور منعکس شده به هسته می شود و بافر رویه که حفاظت فیبر در مقابل رطوبت و سایر موارد آسیب پذیر را انجام می دهد.
این کابل پراستفاده ترین مدلی است که برای منتقل کردن محتوای دوربینهای HD به دستگاههای DVR مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مزایای این کابل، بهتر کردن کیفیت تصاویر با جلوگیری از تداخل نویزهای محیط میباشد.
کابل کواکسیال، از یک سیم واحد تشکیل شده است که لایه ی اولی آن یک لایه ی عایق غیر رسانا می باشد. سپس این لایه در یک محافظ سیمی بافته شده بهم قرار دارد.
در نهایت تمامی این لایه ها توسط یک پوشش پلاستیکی احاطه شده است. به دلیل اینکه کابل ها دارای پوشش محافظ می باشند میزان تداخل در انتقال تصویر به شدت کاهش می یابد.
طراحی نقشه برای کابل کشی و برنامه ریزی و محاسبات بسیار مفید است. علاوه بر این در آینده نیز برای امور تعمیر و نگهداری و لجستیک شبکه نظارت تصویری کاربرد بالایی دارد. از این رو، نقشه کشی برای اتصال سیمها و کابلهای یک سیستم امنیتی، در حالت عادی به دو شکل مختلف صورت خواهد گرفت:
۱_ در روش اول، مجری طرح نصب سیستم امنیتی، باید ببیند که آیا کارفرما نقشهی اتوکد یا autoCAD محل مورد نظر را در اختیار دارد یا نه. در صورتی که چنین نقشهای برای آن محل موجود باشد معمولا ادامهی کار به راحتی و بدون اختلال خاصی پیش خواهد رفت.
دلیل آن هم این است که در فایلها و نقشههای اتوکد، نقشهی محل به خوبی ترسیم شده است و جای دوربینهای فرضی به صورت پیش فرض تعیین شده اند. بنابراین لازم نیست که شما در خصوص جای دوربینها به خود زحمت دهید و تنها لازم است تا سیم کشی را در آن اماکن مخصوص انجام دهید.
۲_ در صورتی که کارفرما نقشهی پیش فرض و اتوکد ( autoCAD ) را در اختیار نداشته باشد، باز هم جای هیچ نگرانی وجود ندارد. با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، نرم افزارهای بسیاری وجود دارد که میتوانند به افراد مختلف در نقشه کشی کمک کنند تا بدون وجود هیچ مشکلی و به راحتی به طراحی و رسم نقشهی سیم کشی دوربینهای امنیتی برای اماکن مورد نظر خود بپردازند. در ادامه، لیستی از این برنامهها و نرم افزارها را مشاهده خواهید کرد:
اولین نرم افزاری که در این لیست معرفی میشود یکی از بهترین و تخصصی ترین برنامههای طراحی نقشه و سیم کشی دوربینهای امنیتی است.پ
همان طور که از اسم این نرم افزار نیز مشخص است، این برنامه به مجموعهی office وابسته است و یکی از بهترین گزینهها برای طراحی نقشههای سیم کشی به شمار میرود. این برنامه از تمام لوازمی که برای کشیدن یک نقشه در خصوص دوربینهای مدار بسته به آن نیاز است برخوردار میباشد.
همان طور که از اسم این برنامه مشخص است، رسم نقشه برای سیم کشی دوربینهای مدار بسته تخصص این نرم افزار محسوب میشود. نرم افزار AutoCAD Electrical دارای مجموعه هایی از علائم مرتبط با سیستم های الکتریکی و مداربسته است. در صورت نیاز می توانید شکل های مورد نیاز خود را به نرم افزار اضافه کرده یا آنها را طراحی کنید.
البته لازم به ذکر است که این نرم افزار درست مانند برنامهی IP video system design tool به نسبت سایر گزینههای این لیست پیشرفته تر است بنابراین ممکن است کار با آن برای برخی از افراد دشوار باشد.
احتمالا اگر با این نرم افزار کار کرده باشید میدانید که شباهت بسیاری به برنامهی microsoft office visio دارد. با استفاده از این نرم افزار، حتی اگر خیلی به اصول طراحی و نقشه کشی برای اتصال سیمهای سیستم امنیتی خود مسلط نباشید، باز هم میتوانید به راحتی این کار را انجام دهید.
این نرم افزار دارای مجموعه هایی متفاوت از علائم و شکل های مرتبط با سیستم های حفاظتی است و قابلیت های جذابی برای طراحی های الکتریکی دارد.
در پایان شما عزیزان میتوانید سوالات خود را در خصوص طراحی کردن نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته در بخش نظرات از ما بپرسید تا پشتیبانی سایت در اسرع وقت بهترین پاسخ را به شما ارائه دهد. از همراهی شما سپاسگزاریم.
قوانین ارسال دیدگاه
لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید: