با پیشرفت تکنولوژی روش های مختلفی برای ضبط کردن و پخش کردن قطعه های ضبط شده وجود دارد. یکی از این دستگاه ها که امروزه در موقعیت ها و اماکن مختلف کاربرد بسیاری دارد، دستگاه DVR است. صفاتک نیز در این متن قصد دارد تا شما را با جواب این سوال که DVR چیست و چه کاربردهایی دارد آشنا کند. پس با ما همراه باشید.
دستگاه ضبط کننده ویدیوی دیجیتال یا Digital Video Recording که آن را به اختصار دی وی آر (DVR) نیز می نامند یکی از سیستم های ضبط کننده دیجیتالی محبوب در بازار است. اگر قرار باشد بگوییم کاربرد اصلی DVR چیست، این دستگاه به خصوص در سیستم امنیتی و سیستم مدار بسته آنالوگ کاربرد زیادی دارد که در واقع فیلم های ضبط شده توسط دوربین های مدار بسته را دریافت می کنند و سپس آن ها را به صورت و فرمتی قابل پخش برای سایر دستگاه ها و سیستم عامل های مختلف تبدیل می کنند.
جدا از بخش امنیتی و وظیفه ای که این سیستم در زمینه امنیتی ایفا می کند، وظیفه اصلی این سیستم این است که تصاویر و ویدیوهای ضبط شده HD و یا آنالوگ که به وسیله دوربین ثبت شده اند را دریافت می کند و سپس آن ها را به اطلاعات دیجیتال تبدیل می کنند به طوری که بر روی ابزار های مختلف مانند دیسک ها، دی وی دی ها، هارد و … قابل نگهداری باشند. اکنون که با تعریف این وسیله آشنا شده اید و می دانید DVR چیست، زمان آن رسیده است که به جزئیات آن بپردازیم.
DVR محدود به یک مدل خاص نیست و بر اساس کاربرد و ساختار تقسیم بندی های متفاوتی دارد. اگر بخواهیم آن را از نظر عملکرد بررسی کنیم؛ دی وی آر ها به دو بخش تقسیم می شوند:
همان طور که می توانید از اسم این مدل حدس بزنید، این نوع از دستگاه های DVR بر اساس یک سیستم عامل کار می کنند و به آن وابسته هستند. به این صورت که شما این سیستم را به یک رایانه متصل می کنید و تمامی فیلم ها و تصاویر ضبط شده با فرمت مشخص بر هارد دیسک رایانه شما ذخیره خواهند شد.
درست در مقابل مدل قبل، این نمونه به سیستم عامل یا دستگاه های دیگر وابسته نیست و به صورت مستقل عمل می کند. در این مدل شما با استفاده از یک نمایشگر تمامی فیلم ها و تصاویری که دوربین های مدار بسته ضبط کرده اند را مشاهده خواهید کرد و واسطه ای مانند رایانه و هارد دیسک آن وجود نخواهد داشت.
در عین حال از نظر تعداد کانال های تصویری نیز می توان نوع دیگری از تقسیم بندی را برای دستگاه های DVR انجام داد. منظور از تعداد کانال های تصویری، تعداد دوربین هایی است که می توان به یک دستگاه DVR نصب کرد. در این مدل از دسته بندی، سه مدل دستگاه DVR رایج وجود دارد.
مدلی که به چهار دوربین وصل می شود و برای مکان های کوچک و سر بسته است.
این مدل می تواند به هشت دوربین متصل شود و یکی از رایج ترین و پر استفاده ترین نمونه های دستگاه های DVR موجود در بازار است.
شما می توانید این مدل را به شانزده دوربین متصل کنید. به دلیل زیاد بودن تعداد دوربین ها، این مدل ها بیشتر در فضاهای بزرگ تر مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین توجه داشته باشید که تعداد کانال های تصویری دستگاه دی وی آر تنها به این سه مدل بالا محدود نمی شود، بلکه این سیستم قابلیت پشتیبانی از ۳۲ دوربین و همچنین ۶۴ دوربین را نیز دارد.
هم اکنون که متوجه این موضوع شده اید که سیستم و دستگاه DVR چیست نوبت معرفی مزایا و عیب های آن رسیده است. استفاده از این سیستم مانند همه سیستم های دیگر، مزایا و معایبی دارد. در ادامه برخی از مزایا و معایب رایج و مهم این دستگاه را برای شما توضیح می دهیم.
در این قسمت از مقاله ما به شما مزایای دستگاه DVR را معرفی می کنیم:
بر خلاف بسیاری از سیستم های مورد استفاده در این زمینه، دستگاه های DVR نیازی به استفاده از اینترنت برای برقراری ارتباط با دوربین ها و سایر ارتباطات ندارند. بنابراین حتی در مکان هایی که در آن ها اینترنت ضعیف است و یا آنتن نمی دهد می توانید بدون هیچ مشکلی از این دستگاه ها استفاده کنید و تصویر خود را به وضوح دریافت کنید.
استفاده کردن از دستگاه ضبط تصویر چندان مشکل نیست و می توانید به سرعت کار با آن را یاد بگیرید. علاوه بر این نیازی به نصب نرم افزار های جانبی ندارند و می توانند به تنهایی کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
حالا نوبت به معرفی معایب این دستگاه رسیده است. این دستگاه علاوه بر مزایایی که قبل تر به شما معرفی کردیم، دارای معایبی ها هست که در ادامه برای شما بیان کرده ایم:
از طرف دیگر، با وجود این که این دستگاه های دی وی آر به اینترنت نیازی ندارند، نمی توانند با فاصله زیاد از دوربین مداربسته قرار بگیرند. برای این که به بهترین سیگنال دست پیدا کنید، باید تا جایی که ممکن است فاصله را بین دوربین های مدار بسته و سیستم های DVR کوتاه کنید.
همان طور که پیش از این گفته شد، دستگاه های دی وی آر به جای استفاده از اینترنت، با استفاده از سیم ها و کابل ها سیگنال های خود را حفظ می کنند و با دوربین های مدار بسته ارتباط برقرار می کنند. بنابراین طبیعی است که لازم است در منطقه ای که می خواهید از این دستگاه استفاده کنید سیم کشی انجام شود و بر اساس استفاده و نیاز شما تعداد کابل ها بیشتر خواهد شد.
این متن در همین قسمت به پایان می رسد. امیدواریم توانسته باشیم بهترین جواب را برای این سوال که DVR چیست فراهم کرده باشیم. شما نیز می توانید تجربیات خود را در خصوص استفاده از این سیستم های محبوب در بخش نظرات برای ما بنویسید. از همراهی شما سپاسگزاریم.
قوانین ارسال دیدگاه
لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید: